• Darjeeling tee
  Darjeeling tee
  90 Views Liked

  Darjeeling tee on maailman tunnetuinta teetä ja sitä kutsutaankin teen samppanjaksi. Nimensä tee on saanut Darjeelingin kaupungista.

  Lue Lisää
 • Kahvin haittavaikutuksia
  Kahvin haittavaikutuksia
  52 Views Liked

  Espressojuomat, pressokahvit ja muut suodattamattomat kahvit voivat suurina määrinä kohottaa kolesterolia merkittävästi.

  Lue Lisää
 • Kahvin terveysvaikutukset
  Kahvin terveysvaikutukset
  657 Views Liked

  Tiedätkö, mitä aamuinen kahvikupillinen voi sinulle tehdä?

  Lue Lisää
 • Terveysjuoma tee
  Terveysjuoma tee
  284 Views Liked

  Terveysjuomana teetä on nautittu sen terveysvaikutusten vuoksi ammoisista ajoista lähtien. Alunperin teetä alettiin käyttää Kiinassa nimenomaan sen terveysvaikutusten vuoksi, ja tee juoman maailmanvalloitus on perustunut pitkälti siihen, että sen on uskottu olevan kymmeniin vaivoihin tepsivä ihmerohto. Nykytiede on pystynyt vahvistamaan tosiksi monia teelle vanhastaan luettuja terveydellisiä vaikutuksia, ja löytänyt niitä vielä lisääkin. Kiinnostus teen terveysvaikutuksiin onkin vain...

  Lue Lisää
 • Yerba Mate
  Yerba Mate
  228 Views Liked

  Mate tai Yerba Mate on kotoisin Etelä-Amerikasta, jonka tieteellinen nimi on Ilex paraguariensis. Suurimmat Maten tuottajat ovat Brazilia, Argentiina, Paraguay, Uruguay, Chile, Peru ja Bolivia. Mate oli tunnettu jo vanhan Inka-kulttuurin aikana, mutta sen suosio kasvoi räjähdysmäisesti Kolonalismin eli siirtomaakauden aikana, alkaen 1500 luvulta ja jatkuen aina 1900 luvulle saakka.

  Lue Lisää
 • Yrttitee
  Yrttitee
  89 Views Liked

  Yrttijuomat valmistetaan pääosin yrteistä, mausteista ja kukista, ne se sisältävät harvoin teepensaan lehtiä. Yrttijuomista käytetään usein nimistystä yrttiteet, vaikka niissä ei teepensaan lehtiä olekaan missään muodossaan.

  Lue Lisää
 • Teen haittavaikutukset
  Teen haittavaikutukset
  104 Views Liked

  Todettuja haittavaikutuksia teellä on todettu erittäin vähän. Positiivisten terveysvaikutusten lista on tuntuvasti pidempi!

  Lue Lisää
 • Teen Tuotanto
  Teen Tuotanto
  227 Views Liked

  Teen tuotantoalueet ja tuotantomäärät maailmallaTeepensaat kasvavat 45. pohjoisen ja 30. eteläisen leveysasteen välillä trooppisissa ja subtrooppisissamaissa, noin 300 - 2200 metriä merenpinnan yläpuolella. Teepuun tai teepensaan sanotaan olevan kotoisin Kiinan, Intian ja Burman rajaseutujen vuoristometsistä. Vihreä tee ja musta tee ovat sama kasvi. Tee (Carmellia sinensis) kuuluu Theaceae-kasvisukuun. Suurimmat teen tuottajat ovat Kiina ja Intia. Toisen tilaston mukaan suurin tuottaja on...

  Lue Lisää
 • Teesanasto ja teen laatuluokitus
  Teesanasto ja teen laatuluokitus
  90 Views Liked

  Teen luokittelusanasto on englanninkielinen. Pääluokat ovat leaf ja broken. Laatuluokitus alkaa teepensaan ylimmistä lehdistä. Luokitus kertoo teelehtien koon, lehtien ja /tai kärkisilmujen määrän. Broken -luokan tee on tummempaa ja vahvemman makuista. Usein mustasta teestä tehdään sekoituksia, joka sellaisenaan juotavaksi, tai maustettavan teen pohjaksi. Näin varmistetaan laatu-, maku- ja hintataso, huomioiden vuosittaiset kausivaihtelut. Parhaista teelaaduista on usein eri satokausien...

  Lue Lisää
 • Teen säilyttäminen ja säilyvyys
  Teen säilyttäminen ja säilyvyys
  96 Views Liked

  Kaikki Hottis Ltd:n teet ovat tuoreen satokauden tuotteita ja säilyvät erittäin hyvin tiiviissä purkissa tai alkuperäispussissaan parhaiten auringonvalolta suojattuna ja hieman viileässä. Vähintään parasta ennen päiväykseensä, useimmiten 12- 24 kuukautta.

  Lue Lisää
 • Teen oikeaoppinen valmistaminen
  Teen oikeaoppinen valmistaminen
  81 Views Liked

  Irtoteen valmistus Oikeaoppisen valmistustavan mukaan veden lämpö vihreän teen valmistamisessa on noin 70-85 °C ja mustan teen, Rooiboksen, hedelmähaudukkeiden ja yrttiteen osalta noin 90- 100 °C. Oleellista on raikas , puhdas ja mielellään klooriton vesi. Paras tulos saavutetaan käyttämällä lähdevettä.

  Lue Lisää
 • Kofeiinin poisto
  Kofeiinin poisto
  154 Views Liked

  Kofeiini poistetaan vihreästä paahtamattomasta raakapavusta josta kahvi myös valmistetaan.

  Lue Lisää
 • Kahvin kulutus
  Kahvin kulutus
  186 Views Liked

  Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa, tosin pääosin melko vaalea paahtoista kahvia, jota tarvitaan enemmän kuppia tai litraa kohden, kun usein muualla juotavaa tummempi paahtoista kahvia.

  Lue Lisää
 • Kahvin valmistus
  Kahvin valmistus
  126 Views Liked

  Kahvi on herkullinen mutta monimutkainen juoma, joka vaatii tarkkaa huomiota. Niin viljelijän, paahtajan, jälleenmyyjän kuin kuluttajankin on oltava huolellisia, jotta kahvijuomasta tulee todellinen aistinautinto.

  Lue Lisää
Showing 1 to 14 of 14 (1 Page)