Kirjoittaja: Webmaster

 • Ortus tee ja kahvi
  Ortus tee ja kahvi
  286 Views Liked

  Ortus on suomalaisen tee- ja kahvitalon, Oy Hottis Ltd:n, omistama tuotemerkki teelle ja kahville. Oy Hottis Ltd on perustettu vuonna 2001. Ortus-tuotemerkki on virallisesti rekisteröity vuonna 2002.

  Lue Lisää
 • Ceylon tee
  Ceylon tee
  630 Views Liked

  Sri Lankan demokraattinen sosialistinen tasavalta eli Sri Lanka on saarivaltio Intian valtameressä Intian eteläpuolella. Vuosina 1948–1972 Sri Lanka tunnettiin nimellä Ceylon. Edelleen esimerkiksi Sri Lankan teestä käytetään nimeä Ceylon tee. Valtion koko on noin 65 610 km², noin viidesosa Suomen pinta-alasta. Asukkaita Sri Lankassa on noin 22 miljoonaa, 4 kertaa enemmän kuin Suomessa. Sri Lankan virallisia kieliä ovat sinhala, tamili ja englanti. Tamilin kielellä Sri Lanka on Ilankai....

  Lue Lisää
 • Musta tee
  Musta tee
  316 Views Liked

  Musta tee on teepensaan (Camellia sinensis) lehtiä, nuppuja, lehden osia tai varsia, jotka on täysin fermentoitu eli hapetettu. Musta tee kuuluu Theaceae-kasvisukuun. Musta tee ja vihreä tee ovat sama kasvi. Vihreä tee muuttuu mustaksi teeksi lehtiä hapettamalla eli käymisellä. Mustaan teehen käytetään yleisesti Camellia Sinensis var. assamica lajiketta.

  Lue Lisää
 • Vihreä tee
  Vihreä tee
  283 Views Liked

  Vihreä tee on pääosin teepensaan (Camellia sinensis) lehtiä ja nuppuja. Tee kuuluu Theaceae-kasvisukuun. Teepensaat kasvavat 45. pohjoisen ja 30. eteläisen leveysasteen välillä trooppisissa ja subtrooppisissa maissa, noin 200 - 2200 metriä merenpinnan yläpuolella. Teepuun, tai teepensaan sanotaan olevan kotoisin Kiinan, Intian ja Burman rajaseutujen vuoristometsistä.

  Lue Lisää
 • Darjeeling tee
  Darjeeling tee
  1997 Views Liked

  Darjeeling tee on maailman tunnetuinta teetä ja sitä kutsutaankin teen samppanjaksi. Nimensä tee on saanut Darjeelingin kaupungista.

  Lue Lisää
 • Kahvin haittavaikutuksia
  Kahvin haittavaikutuksia
  364 Views Liked

  Espressojuomat, pressokahvit ja muut suodattamattomat kahvit voivat suurina määrinä kohottaa kolesterolia merkittävästi.

  Lue Lisää
 • Kahvin terveysvaikutukset
  Kahvin terveysvaikutukset
  972 Views Liked

  Tiedätkö, mitä aamuinen kahvikupillinen voi sinulle tehdä?

  Lue Lisää
 • Terveysjuoma tee
  Terveysjuoma tee
  730 Views Liked

  Terveysjuomana teetä on nautittu sen terveysvaikutusten vuoksi ammoisista ajoista lähtien. Alunperin teetä alettiin käyttää Kiinassa nimenomaan sen terveysvaikutusten vuoksi, ja tee juoman maailmanvalloitus on perustunut pitkälti siihen, että sen on uskottu olevan kymmeniin vaivoihin tepsivä ihmerohto. Nykytiede on pystynyt vahvistamaan tosiksi monia teelle vanhastaan luettuja terveydellisiä vaikutuksia, ja löytänyt niitä vielä lisääkin. Kiinnostus teen terveysvaikutuksiin onkin vain...

  Lue Lisää
 • Yerba Mate
  Yerba Mate
  572 Views Liked

  Mate tai Yerba Mate on kotoisin Etelä-Amerikasta, jonka tieteellinen nimi on Ilex paraguariensis. Suurimmat Maten tuottajat ovat Brazilia, Argentiina, Paraguay, Uruguay, Chile, Peru ja Bolivia. Mate oli tunnettu jo vanhan Inka-kulttuurin aikana, mutta sen suosio kasvoi räjähdysmäisesti Kolonalismin eli siirtomaakauden aikana, alkaen 1500 luvulta ja jatkuen aina 1900 luvulle saakka.

  Lue Lisää
 • Yrttitee
  Yrttitee
  432 Views Liked

  Yrttijuomat valmistetaan pääosin yrteistä, mausteista ja kukista, ne se sisältävät harvoin teepensaan lehtiä. Yrttijuomista käytetään usein nimistystä yrttiteet, vaikka niissä ei teepensaan lehtiä olekaan missään muodossaan.

  Lue Lisää
 • Teen haittavaikutukset
  Teen haittavaikutukset
  582 Views Liked

  Todettuja haittavaikutuksia teellä on todettu erittäin vähän. Positiivisten terveysvaikutusten lista on tuntuvasti pidempi!

  Lue Lisää
 • Teen Tuotanto
  Teen Tuotanto
  722 Views Liked

  Teen tuotantoalueet ja tuotantomäärät maailmallaTeepensaat kasvavat 45. pohjoisen ja 30. eteläisen leveysasteen välillä trooppisissa ja subtrooppisissamaissa, noin 300 - 2200 metriä merenpinnan yläpuolella. Teepuun tai teepensaan sanotaan olevan kotoisin Kiinan, Intian ja Burman rajaseutujen vuoristometsistä. Vihreä tee ja musta tee ovat sama kasvi. Tee (Carmellia sinensis) kuuluu Theaceae-kasvisukuun. Suurimmat teen tuottajat ovat Kiina ja Intia. Toisen tilaston mukaan suurin tuottaja on...

  Lue Lisää
 • Teesanasto ja teen laatuluokitus
  Teesanasto ja teen laatuluokitus
  482 Views Liked

  Teen luokittelusanasto on englanninkielinen. Pääluokat ovat leaf ja broken. Laatuluokitus alkaa teepensaan ylimmistä lehdistä. Luokitus kertoo teelehtien koon, lehtien ja /tai kärkisilmujen määrän. Broken -luokan tee on tummempaa ja vahvemman makuista. Usein mustasta teestä tehdään sekoituksia, joka sellaisenaan juotavaksi, tai maustettavan teen pohjaksi. Näin varmistetaan laatu-, maku- ja hintataso, huomioiden vuosittaiset kausivaihtelut. Parhaista teelaaduista on usein eri satokausien...

  Lue Lisää
 • Teen säilyttäminen ja säilyvyys
  Teen säilyttäminen ja säilyvyys
  875 Views Liked

  Kaikki Hottis Ltd:n teet ovat tuoreen satokauden tuotteita ja säilyvät erittäin hyvin tiiviissä purkissa tai alkuperäispussissaan parhaiten auringonvalolta suojattuna ja hieman viileässä. Vähintään parasta ennen päiväykseensä, useimmiten 12- 24 kuukautta.

  Lue Lisää
 • Teen oikeaoppinen valmistaminen
  Teen oikeaoppinen valmistaminen
  428 Views Liked

  Irtoteen valmistus Oikeaoppisen valmistustavan mukaan veden lämpö vihreän teen valmistamisessa on noin 70-85 °C ja mustan teen, Rooiboksen, hedelmähaudukkeiden ja yrttiteen osalta noin 90- 100 °C. Oleellista on raikas , puhdas ja mielellään klooriton vesi. Paras tulos saavutetaan käyttämällä lähdevettä.

  Lue Lisää
 • Kofeiinin poisto
  Kofeiinin poisto
  502 Views Liked

  Kofeiini poistetaan vihreästä paahtamattomasta raakapavusta josta kahvi myös valmistetaan.

  Lue Lisää
 • Kahvin kulutus
  Kahvin kulutus
  524 Views Liked

  Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa, tosin pääosin melko vaalea paahtoista kahvia, jota tarvitaan enemmän kuppia tai litraa kohden, kun usein muualla juotavaa tummempi paahtoista kahvia.

  Lue Lisää
 • Kahvin valmistus
  Kahvin valmistus
  536 Views Liked

  Kahvi on herkullinen mutta monimutkainen juoma, joka vaatii tarkkaa huomiota. Niin viljelijän, paahtajan, jälleenmyyjän kuin kuluttajankin on oltava huolellisia, jotta kahvijuomasta tulee todellinen aistinautinto.

  Lue Lisää
Showing 1 to 18 of 18 (1 Page)