Onnittele lahjakortilla

  
Samovaarit

Samovaarit

Samovaari on vanha perinteinen teenkeitin. Samovaari on kotoisin Keski-Aasiasta, josta se kulkeutui Itä-Intian kauppakommpanian kautta Eurooppaan ja Alankomaihin. Venäjän Tsaari Pietari Suuri tutustui samovaariin taidehankinta matkoillaan Alankomaissa 1600- luvulla, ja toi samovaari kulttuurin Venäjälle Venäjä omi samovaarit itselleen ja liitti ne omaan kulttuuriinsa.
Venäjällä samovaari (самова́р, suomeksi "itsekeittäjä") asetettiin kodissa keskeiselle paikalla, ja sitä kutsuttiin kodin sydämeksi.

Samovaareja on valmistettu joko kuparista tai messingistä ainakin 1600 -luvusta lähtien. Samovaarin säiliö täytetään vedellä. Ennen vesi kuumennettiin kivillä tai hiilillä, mutta nykyään sähköllä. Samovaarin kannen päällä on teekannun paikka, jossa haudutetaan vahvaa teetä eli ns. teetiivistettä mustasta teestä. Vahvaa teetä kaadetaan kannusta kuppiin ja samovaarin hanasta lasketaan kuumaa vettä halutun juomaväkevyyden saavuttamiseksi.

Teollinen samovaarien valmistus alkoi Tulan kaupungissa Fjodor Lisitsyn toimesta 1700- luvun lopulla. Nykyään samovaarit valmistetaan teräksestä ja ne toimivat sähköllä.

Tuotteita yhteensä 2 kpl.

Näytetään 1-2 yht. 2 tuotteesta
Aktiiviset suodattimet

Viite: 91248

Samovaari 2030

(0)

Samovaari, kiillotettua ruostumatonta teräksestä. Vesisäiliö 3 litraa ja teekannu 1,2 litraa. Teho 1500 W. Samovaarin mitat ovat 475 x 273 x 300 mm. Samovaari toimii sähkölllä.

Hinta 299,00 €
Lisää
Toimitetaan noin 2 viikossa.

Viite: 91210

Samovaari Rebecca

(0)

Samovaari ruostumattomasta teräksestä. Samovaarin mitat ovat 320 x 270 x 580 mm. Vesisäiliön tilavuus 5 litraa, teekannun tilavuus 1,3 litraa. Samovaari toimii sähköllä. Kaunis kiillotettu pinta.

Hinta 999,00 €
Lisää
Varastossa